Searching...
17 Ara 2010

Yemekler ve büyük sırları !

02:18
http://www.designenterprise.com/wp-content/uploads/2008/11/fruits-and-vegetables.jpg

Fasulye
Kan şekerinin ve kolesterolün düşmesini sağlayan lifler açısından oldukça zengin bir besindir. Ayrıca bir tabak fasulyenin içinde orta boy bir yumurtanınkine denk gelen miktarda protein var. Ekmekle ve fırın patatesle yenebilir.



Yeşil Çay
Günde birkaç fincan içilmesi gerekir. Yeşil çay çok kuvvetli bir anti-oksidin olmasının yanısıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. Çok fazla bilinmese de özellikle dişlerin güçlenmesine ve çürüklerin azalmasına yardımcı olu


Balık Yağ
ıİster ızgarada, ister fırında ya da tavada taze sardalye, uskumru, somon ve hamsi gibi balıklar omega-3 yağının eşsiz kaynaklarıdır. Omega-3, kandaki pıhtılaşmaların ve bunun da tıkanıklıklara yol açmasını engelle



Maydanoz
Yemeklerden sonra yenmesi halinde ağız kokusunu ortadan kaldırır. Dahası çok önemli bir C-vitamini kaynağıdır. Anti-oksidin özelliğinin yanısıra erkekler sperm kalitesini yükseltir.

Elma

İçinde 150'den fazla faydalı madde barındırır. Üstelik taşıması ve yemesi de oldukça kolaydır. En önemlisi vücutta soğuk algınlığına yol açan virüsleri öldürür. Ancak etkili olabilmesi için kabuğuyla birlikte yenmelidir.
Greyfurt

Çok ekşi olduğu için yemesi zordur. Ancak yemeklerden önce yenmesi durumunda yemeklerle alınan kalorilerin dahahızlı yakılmasını sağlar. Ayrıca içinde bulunan glukarik asit nedeniyle kötü kolesterolün azaltılmasına yardımcı olur.

Domates

Kırmızı rengini veren likopen maddesi, özellikle erkekler için prostatla mücadelede büyük önem taşır. Yapılan araştırmalara göre, hafta en az 10 kez domates veya püresi, suyu ve çorbası gibi yan ürünleri tüketen erkeklerde prostat kanseri riski yüzde 35 oranında düşüş gösteriyor.
Nar

Bu, çok faydalı meyveyi illa kaşık kaşık yemenize gerek yok. İsrailli bilimadamları, nar suyunun 12 ay boyunca günde yalnızca 100 mililitre tüketilmesi durumunda damarlarda meydana gelen hasarı geçirdiğini ortaya koydu. Bunun sebebi de narın, kolesterollerin parçalanmasını sağlayan paraoksonaz enzimini artırması.


Saglıklı beslenme ve pratik yemek tarifleri konusunda farklı lezzetler bulabiliceginiz ilgili sitenin linkine aşagıdan ulaşarak ziyaret edebilirsiniz

2 yorum: